Oplossingen

Transitie naar de cloud

Kosteneffectiviteit, het verhogen van de efficiëntie in gebruikte IT resources, schaalbaarheid, het altijd up-to-date zijn met de nieuwste technologieën, en het beperken van benodigde fte voor specifieke IT kennis. Dit zijn veel gehoorde argumenten van organisaties om de overstap naar cloud te maken.

Een transitie naar cloud infrastructuur kan je als organisatie evenwel dilemma’s opleveren. Bedrijfs-kritische applicaties, kunnen die bijvoorbeeld ook naar de cloud? En specifieke legacy applicaties die nog zeer relevant zijn voor jouw business, hoe ga je daarmee om? Daarnaast wil je er natuurlijk van verzekerd zijn dat de beschikbaarheid van alle data en zeker de business-kritische data gegarandeerd blijft. Cloud is bovendien niet voor iedere organisatie een zaligmakende oplossing.

Gefaseerde overgang

Om te voorkomen dat jouw transitie naar cloud een hoofdpijndossier wordt, kun je IT resources die zich nu nog on-site bevinden het beste gefaseerd migreren, om gegevensverlies of ongewenste dataonderbreking en potentiële wijziging van data te voorkomen. Ook voorkomt een gefaseerde overgang naar cloud dat investeringen vroegtijdig moeten worden afgeschreven.

ITB2 Datacenters heeft cloud-connect opties met de grote cloud providers beschikbaar. Bij cloud hoef je evenwel niet alleen te denken aan de grote cloud providers zoals Microsoft Azure en AWS, je kunt in onze datacenter omgeving ook verbinding maken met regionale cloud providers.

ICT-management voordelen bij ITB2 Datacenters

Data hub: colocatie inclusief beveiligde cloud-connect opties
Klantkoppelingen: colocatie cross-connects beschikbaar
Hoogste beveiligingsgraad: multiple beveiligingszones, camerabewaking, organisatorische functiescheiding bouwkundig ondersteund, circle-locks met biometrie, code-slot racks
Garanties informatiebeveiliging: ISO27001:2013 en NEN7510-2017 certificering
Klantsamenwerking: maak verbinding met regionale cloud providers in ITB2

Onze klanten