Waarom ITB2 Datacenters?

Maak de transitie naar de cloud

Kosteneffectiviteit, schaalbaarheid en laagdrempelig samenwerken: het zijn veelgehoorde argumenten voor een overstap naar de cloud. Zo kunnen buitendienstmedewerkers collega’s op kantoor eenvoudig, real-time updaten, en worden dubbele of repetitieve taken vermeden. Kortom: in de cloud verhoog je de efficiëntie en productiviteit van je organisatie. Bij ITB2 maak je de transitie naar de cloud zonder zorgen. In onze datacenters is de veiligheid op orde en bieden we cloud-connect opties met alle grote cloud providers.

Toch is een volledige overgang naar de cloud niet altijd zaligmakend, ook kostentechnisch niet. Soms moeten legacy IT-systemen en bedrijf kritische applicaties on-site blijven. Daarom kun je bij kritische, lokale applicaties bij ITB2 ook zonder problemen in een hybride cloud-oplossing draaien. Colocatie en cloud-gebaseerde SaaS-applicaties worden dan in een gemengde IT-infrastructuur gebruikt.

Om te voorkomen dat jouw transitie naar cloud een hoofdpijndossier wordt, kun je on-site onderdelen het beste gefaseerd migreren. Zo voorkom je gegevensverlies of ongewenste dataonderbreking. Ook voorkomt een gefaseerde overgang naar cloud dat investeringen vroegtijdig moeten worden afgeschreven.

De waterdichte beveiliging van onze datacenters en externe verbindingen vormen de basis voor de hybride cloud, terwijl je tegelijkertijd een open platform wil om laagdrempelig en efficiënt te samenwerken. ITB2 biedt niet alleen cloud-connect-opties met grote cloud-providers als Microsoft Azure en AWS, maar ook regionale cloud providers.

De voordelen van een (hybride) cloud-omgeving bij ITB2:

  • Data hub: colocatie inclusief beveiligde cloud-connect opties.
  • Klantkoppelingen: colocatie cross-connects beschikbaar.
  • Hoogste beveiligingsgraad: multiple beveiligingszones, camerabewaking, organisatorische functiescheiding bouwkundig ondersteund, circle-locks met biometrie, code-slot racks.
  • Garanties informatiebeveiliging:ISO27001:2013 en NEN7510-2017 certificering.
  • Laagdrempelige samenwerking:ITB2 als bedrijfsverzamelgebouw – koffiecorner en kantoorruimte voor klanten.

Onze klanten