Oplossingen

Kostenbesparing op (certificeerde) ICT huisvesting

Het elimineren van kosten voor de exploitatie van jouw eigen datacenter kan aanzienlijke reducties in de uitgaven voor jouw ICT infrastructuur opleveren. Hiermee kun je bovendien de overstap maken van een CAPEX naar een OPEX gedreven business model, waardoor  je jouw ICT omgeving schaalbaar kunt inrichten en de complexiteit rond datacenter exploitatie aan de experts van ITB2 Datacenters kunt overlaten.

De professionele eisen ten aanzien van onder andere koelingtechnologie en stroomvoorziening in een datacenter zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Het behalen van een energiegunstige Power Usage Effectiveness (PUE) is belangrijker dan ooit. Niet alleen om het milieu en ons leefklimaat te beschermen en te voldoen aan MVO richtlijnen, maar vooral ook om de datacenter omgeving betaalbaar te houden en de nieuwste server- en netwerktechnologieën op efficiënte wijze te kunnen blijven huisvesten.

Een redundante, enterpriseniveau inrichting van connectiviteit in een datacenter en het voldoen aan beveiligingsnormeringen, vraagt eveneens om specifieke expertise en voortdurende investeringen in de datacenter infrastructuur. ITB2 Datacenters heeft de afgelopen jaren bewezen dat met de juiste expertise en een innovatief datacenter koeling design de energiezuinigste PUE-waarde van Nederland behaald kan worden, namelijk een waarde van 1,07 (!). Dat scheelt in de portemonnee.

ICT-management voordelen bij ITB2 Datacenters

Energie-efficiëntie: extreem energiezuinig, met PUE waarde van 1,07 internationale awards efficiency ontwerp.
Datacenter expertise: internationaal bekroond datacenter ontwerp
Stroomkosten: ITB2 Datacenters maakt stroomverbruik apparatuur inzichtelijk en berekent het door, wat stimuleert om energiezuinige apparatuur te gebruiken
Effectieve rack benutting: ITB2 Datacenters’ ultieme energiereductie resulteert in optimale en kostenefficiënte benutting van racks
Schaalbaarheid: ITB2 Datacenters biedt colocatie klanten ruimte om kostenefficiënt te groeien

Onze klanten