Over ITB2 Datacenters

Over ITB2 Datacenters

De organisatie achter ITB2 Datacenters is in april 1997 opgericht, oorspronkelijk als dienstverlenende specialist op het gebied van informatiebeveiliging en ICT beheer. Gaandeweg is ons dienstenpakket verschoven en hebben wij het aanbieden van professionele datacenterfaciliteiten aan het portfolio van diensten toegevoegd.

Inmiddels bestaan de activiteiten van ITB2 Datacenters in de basis uit het leveren van colocatie en aanverwante datacenter services. Aanvullend kunnen klanten nog steeds gebruik maken van onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en ICT-beheer.

Datacenters in Deventer en Apeldoorn

De datacenteractiviteiten zijn ontstaan vanuit de wens van bestaande klanten, zowel MKB bedrijven als (internationaal opererende) Corporate organisaties en overheden, om hun ICT-apparatuur in een regionaal en gemakkelijk te bereiken datacenter te kunnen plaatsen. ITB2 Datacenters heeft hierop ingespeeld door – op basis van de jarenlang opgebouwde kennis en ervaring met betrekking tot informatiebeveiliging en ICT beheer – hoogwaardige datacenterfaciliteiten in eigen beheer te ontwikkelen.

Het eerste datacenter van ITB2 Datacenters staat in Deventer en is in 2007 in gebruik genomen. Ons nieuwste datacenter staat in Apeldoorn en heeft begin 2013 de deuren geopend. Dit datacenter maakt gebruik van de meest duurzame en energie-efficiënte technologieën.

Sinds de oprichting van ITB2 Datacenters hebben onze datacenters geen enkele productieonderbreking gekend.

Onze klanten