Waarom ITB2 Datacenters?

CO2-reductie en milieuvoordelen

Voor steeds meer organisaties is een milieuvriendelijke inrichting van de IT-omgeving een must. Dat heeft te maken met maatschappelijke bewustwording, de stijgende vraag naar duurzame diensten en producten, en wettelijke verplichtingen. De datacenters van ITB2 bieden veel mogelijkheden voor belangrijke energie- en milieuwinsten.

Een milieuvriendelijke inrichting van IT-infrastructuren begint met duurzame techniek: op het gebied van koeling, stroominfrastructuur, aisle containment en Untinterruptable Power Supply (UPS). Al deze factoren combineert ITB2 met een innovatieve datacenter-setup.

Internationale awards

Het Datacenter van ITB2 in Apeldoorn is één van de meest energiezuinigste datacenters van Nederland. Met een Power Usage Effectiveness (PUE)-waarde van 1,07 biedt dit datacenter een extreem energie-efficiënte huisvesting voor jouw IT-infrastructuur. Ons datacenter kreeg vlak na de opening in 2013 internationale erkenning via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards.

Voor de stroom die ITB2 wel gebruikt, wordt windenergie van Nederlandse bodem ingezet. Deze Waarborgwind-energie is gecertificeerd volgens de Milieukeur-eisen van SMK (Stichting Milieukeur).

Milieuvoordelen en CO2-reductie van ITB2:

  • Energie-efficiëntie: extreem energiezuinig, met PUE waarde van 1,16.
  • Erkenning: internationaal bekroond energie-efficiënt datacenter ontwerp (BroadGroup en DatacenterDynamics).
  • Gegarandeerde CO2-reductie: ISO14001 certificering.
  • Garanties duurzame energie:100% gebruik Milieukeur-gecertificeerde Waarborgwind energie.
  • Effectieve rack benutting:ITB2’s ultieme energiereductie resulteert in optimale rack efficiëntie.

Onze klanten