Oplossingen

CO2-reductie en milieuvoordelen

Voor een groeiend aantal organisaties in Nederland is een milieuvriendelijke inrichting van de ICT omgeving een must. Dat heeft met maatschappelijke bewustwording te maken en een stijgende vraag naar duurzame diensten en producten. Anderzijds word je in Nederland tegenwoordig geconfronteerd met concrete wettelijke verplichtingen om milieuvriendelijke maatregelen te nemen.

Een milieuvriendelijke inrichting van ICT infrastructuren begint met het gebruik van duurzame datacenter technologieën waaronder koeling, stroominfrastructuur, aisle containment en Uninterruptable Power Supply (UPS). In combinatie met een innovatieve datacenter setup van ITB2 Datacenters kunnen significante energie- en milieuwinsten worden behaald.

Internationale awards

ITB2 Datacenters heeft als Nederlandse ontwikkelaar en operator van regionale datacenters vroegtijdig erkent dat energie-efficiëntie in het datacenter van het allerhoogste belang is. Dit heeft in 2013 uiteindelijk geresulteerd in de opening van een van de meest energiezuinige datacenters van Nederland, in Apeldoorn. Dit datacenter biedt met de extreem lage Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,07 een uiterst energie-efficiënte huisvesting voor jouw ICT infrastructuur.

Het energie-efficiënte ontwerp van ITB2’s datacenter in Apeldoorn kreeg vlak na de opening internationale erkenning via de International Datacentres Awards (BroadGroup) en de DatacenterDynamics EMEA Awards. Voor de stroom die ITB2 wel gebruikt, wordt windenergie van Nederlandse bodem ingezet. Deze Waarborgwind  energie is gecertificeerd volgens de Milieukeur eisen van SMK (Stichting Milieukeur).

ICT-management voordelen bij ITB2 Datacenters

Energie-efficiëntie: extreem energiezuinig, met PUE waarde van 1,07
Erkenning: internationaal bekroond energie-efficiënt datacenter ontwerp (BroadGroup en DatacenterDynamics)
Gegarandeerde CO2-reductie: ISO14001 certificering
Garanties duurzame energie: 100% gebruik Milieukeur-gecertificeerde Waarborgwind energie
Effectieve rack benutting: ITB2’s ultieme energiereductie resulteert in optimale rack efficiëntie

Onze klanten