Kennisbank

Sorteer op type content:

Nieuwsbericht

BNR’s Green Quest Award

Presentator Harm Edens is sinds september vorig jaar in het wekelijkse BNR Nieuwsradioprogramma The Green Quest op zoek naar ‘duurzame doeners van BV Nederland’. Bedrijven met een bewezen succesvol duurzaam en innovatief project kunnen door de ‘duurzaamheidsspecialisten’ in het programma een ‘Green Quest Award’ worden toegekend. Zojuist is bekend geworden dat de specialisten in het BNR Nieuwsradioprogramma ons datacenter in Apeldoorn officieel hebben genomineerd voor de Green Quest Award.

Lees meer

Blog

Hoe koud moet een datacenter zijn?

“Pak je jas, we gaan naar het datacenter.” Een zin waar ruim tien jaar geleden niemand raar van opkeek. Ondertussen is het klimaat, waaronder dat in datacenters, hot topic. Het is een misverstand dat datacenters altijd frisjes moeten zijn. Maar hoe warm mogen ze worden, zonder de levensduur en beschikbaarheid van apparatuur negatief te beïnvloeden?

Lees meer

Blog

Hoe verschillen datacenters met tier-classificatie 1, 2, 3 en 4?

De mogelijkheid om beschikbaarheidsgaranties te verstrekken, is voor datacenters van cruciaal belang. Om te beoordelen of een datacenter hiertoe in staat is, wordt gekeken naar het tier-classificatiesysteem van The Uptime Institute.

Lees meer

Blog

Waarom steeds meer datacenters zich in de provincie vestigen

Al sinds de opkomst van datacenters in Nederland wordt Amsterdam als hét internetknooppunt gezien. De razendsnelle verbinding zorgt ervoor dat het merendeel van de internationale (tech)bedrijven zich concentreert rond deze hub. Voor hen zijn de latency en connectiviteit altijd doorslaggevende factoren geweest, maar zijn deze nog steeds zo relevant? En hoe zit dit voor regionale mkb’ers en lokale overheden?

Lees meer

E-book

10 criteria waarop u moet letten bij de keuze voor een datacenter

Datacenters, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanwege hun moderne faciliteiten kunnen velen zich meten met de internationale toplocaties. Overweegt u uw hardware-omgeving te verhuizen naar een ander datacenter? Dan is de keuze reuze.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2 heeft veel technische kennis in huis, dat past goed bij Info Support

Info Support, een grote IT-dienstverlener uit Veenendaal, had voorheen verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik - op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren.

Lees meer

Klantverhaal

Postbedrijf Sandd brengt IT infrastructuur onder bij ITB2 Datacenters

Sandd heeft zijn IT infrastructuur ondergebracht in het energie-efficiënte datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn. ITB2 levert colocatie diensten, netwerk services, firewall technologie en 24x7x365 monitoring support voor de IT infrastructuur van Sandd.

Lees meer

Klantverhaal

Cloud services provider Solid Partners kiest voor ITB2’s high-tech datacenter in Apeldoorn

Het management van Solid Partners, een landelijk opererende cloud- en virtualisatie services provider uit Deventer met een sterke aanwezigheid binnen retail en notariaat, zocht een datacenter aanbieder die op een centrale plek in Nederland - dichtbij huis - carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2’s NEN 7510 certificering helpt MediaFiler om SaaS applicatie internationaal binnen Zorg uit te rollen

MediaFiler, een in Apeldoorn gevestigd en internationaal opererend Media Asset Management platform, was op zoek naar een nieuwe colocatie partner – het liefst in de regio Apeldoorn. De eigen engineers kunnen in dat geval snel en gemakkelijk de IT infrastructuur beheren.

Lees meer