Nieuws & Kennis

Sorteer op type content:

Checklist

Checklist: ga je je ICT-huisvesting uitbesteden?

Het kan een lastige keuze zijn: je ICT volledig in eigen beheer – en on-site – houden, of voor een datacenter kiezen. Deze vragenlijst helpt je om de beslissing te nemen.

Lees meer

Infographic

Infographic | Wat betekent hybride werken voor mijn ICT-huisvesting?

Overal kunnen werken, wanneer dan ook, met elk apparaat: dát is de norm voor het hybride werken. Maar wat betekent dat voor je ICT-huisvesting? Er zijn op dat gebied verschillende niveaus van ‘volwassenheid’ te onderscheiden, die elk samenhangen met de mogelijkheid om wel of niet thuis te kunnen werken.

Lees meer

Blog

Twin datacenter: de voordelen van een datacenter op twee locaties

ITB2 Datacenters heeft twee datacenters, één in Apeldoorn en één in Deventer. Dat biedt interessante mogelijkheden voor jou als klant, bijvoorbeeld als het gaat om business-continuïteit. In deze tijd is het cruciaal dat jouw IT-omgeving en data altijd beschikbaar zijn.

Lees meer

Blog

ITB2 Datacenters dichter bij de ultieme score voor verlagen stroomverbruik

Ondanks onze datahonger, is het stroomverbruik van datacenters zelf al jaren constant. In deze blog leest u meer over hoe ITB2 Datacenters steeds dichter bij de ultieme score voor het verlangen van stroomverbruik komt en wat datacenters doen om hun energieconsumptie terug te dringen.

Lees meer

Blog

Hoeveel water gebruikt een datacenter? Minder dan je denkt!

Ondanks onze datahonger, is het stroomverbruik van datacenters zelf al jaren constant. In deze blog leest u meer over hoe ITB2 Datacenters steeds dichter bij de ultieme score voor het verlangen van stroomverbruik komt en wat datacenters doen om hun energieconsumptie terug te dringen.

Lees meer

E-book

E-book | zo ziet een duurzaam datacenter eruit: de drie belangrijkste kenmerken

Het aantal datacenters in Nederland blijft doorgroeien, maar er zijn tegelijkertijd zorgen over de duurzaamheid van deze vorm van dienstverlening. Daarom zeggen verschillende dienstverleners werk te maken van het beperken van hun milieu-impact. Hoe herken je eigenlijk een datacenter dat duurzaamheid écht hoog in het vaandel heeft staan?

Lees meer

Infographic

Infographic | Hier moet je op letten als je een duurzaam datacenter zoekt

Je hebt besloten om jouw datacenter te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, want jouw ICT-infrastructuur is kritisch voor je organisatie. Door onze checklist af te vinken, weet je zeker dat je niets vergeet!

Lees meer

One minute campagne

CEO Niels Hensen informeert je per video in één minuut hoe ITB2 te werk gaat binnen de datacenters. Verschillende thema's komen aan bod.

Lees meer

One-minute

One Minute Transitie naar de cloud

Ben jij inmiddels bezig met je cloudtransitie, of wil je daar een begin mee maken? Maar loop je tegen problemen aan? Niels Hensen, CEO van ITB2 Datacenters, legt je in één minuut uit hoe een gefaseerde transitie je pad veel gemakkelijker maakt.

Lees meer

One-minute

One Minute Apeldoorn/Deventer

Ben jij afhankelijk van je datacenter en wil je daarom een stevig plan B voor de uitwijk? Maar loop je tegen de kosten van een tweede datacenter aan? Dan kun je terecht bij ITB2 Datacenters voor een kostenefficiënt alternatief, of dat nu in Deventer of Apeldoorn staat. Niels Hensen, onze CEO, legt je in één minuut de voordelen uit.

Lees meer

One-minute

One Minute Checklist verhuizen

IT-systemen zijn gevoelig en vragen dus om een zorgvuldige verhuizing. ITB2 Datacenters heeft hier drie succesfactoren voor geïdentificeerd. Een daarvan is natuurlijk een goede voorbereiding. Nieuwsgierig naar de andere twee aandachtspunten? Niels Hensen, onze CEO, praat je erover bij in een video van één minuut.

Lees meer

One-minute

One Minute Koeling

Datacenters worden geregeld in de media neergezet als energie slurpende waterverspillers. Dat dit niet voor ieder datacenter geldt legt Niels Hensen, CEO van ITB2 Datacenters je in in minuut uit in deze video.

Lees meer

Nieuwsbericht

Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering

ITB2 Datacenters erkent de noodzaak van duurzame digitalisering. Daarom zijn wij vanaf het begin lid van deze coalitie. Als datacenter zijn wij het letterlijke fundament onder digitalisering. Wij spannen ons voortdurend in om onze koppositie in duurzaamheid en innovatie in onze branche te behouden. Dat doen we onder meer door onze datacenters zo milieuvriendelijk mogelijk in te richten.

Lees meer

One-minute

One Minute energiemanagement

Energietarieven waren jarenlang vrij constant en laag. Dit is niet meer zo, de energiemarkt is uit balans met extreme prijzen tot gevolg Niels Hensen, CEO van ITB2 Datacenters, legt je in één minuut uit hoe wij de energiekosten voor jou zo laag mogelijk houden.

Lees meer

One-minute

One Minute Criteria om op te letten

Op zoek naar de perfecte locatie voor je (tweede) datacenter? Dan zijn er vier factoren die doorslaggevend zijn voor je keuze: van de continuïteit tot de beveiliging. Benieuwd naar de andere twee? Niels Hensen, CEO van ITB2 Datacenters, vat ze in één minuut voor je samen.

Lees meer

One-minute

One Minute Duurzaamheid

Natuurlijk, een datacenter heeft veel elektriciteit nodig. Mede daarom voelt ITB2 Datacenters de verantwoordelijkheid om te verduurzamen. Inmiddels hebben we veel maatregelen genomen, die niet alleen milieubewust zijn, maar ook nog eens voordelig uitvallen voor jouw portemonnee. Meer weten? Niels Hensen, onze CEO, vertelt je er alles over in één minuut.

Lees meer

One-minute

One Minute Colocatie

Een datacenter, met je eigen apparatuur, maar zonder dat jij je handen vol hebt aan het beheer. Klinkt dat utopisch? Nee hoor, deze oplossing bestaat echt en heet collocatie. ITB2 Datacenters realiseert dit datacenter voor je, dat voor optimale bedrijfscontinuïteit zorgt. Meer weten? Niels Hensen, onze CEO, geeft je een spoedcursus van een minuut.

Lees meer

Case study

System integrator Axians adviseert Gelre Ziekenhuizen om voor ITB2 Datacenters te kiezen

Lees meer

Case study

Gelre Ziekenhuizen kiest voor beveiliging en flexibiliteit ITB2 Datacenters in Apeldoorn

Lees meer

Nieuwsbericht

De echte datacentra lijden onder de Facebooks van deze wereld

Maak onderscheid tussen dienstverlenende datacentra en privé-hallen van techreuzen. Vandaag heeft het NRC ons statement overgenomen.

Lees meer

Nieuwsbericht

Naast kooimoeren geeft ITB2 Datacenters nu ook verbindingen gratis weg.

De aangekondigde PoP van i4Networks is begin deze maand in ons datacenter Apeldoorn Gerealiseerd. Hiermee is het mogelijk geworden tegen scherpe tarieven en met Low Latency breedbandig te connecteren met alle datacenters in Nederland welke i4Networks met hun netwerk heeft ontsloten. Om dit te vieren geeft ITB2 Datacenters nu 15 verbindingen gratis weg. Kans maken? Lees dan verder.

Lees meer

Checklist

Checklist: De essentiële checklist voor de verhuizing van jouw datacenter

Je hebt besloten om jouw datacenter te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, want jouw ICT-infrastructuur is kritisch voor je organisatie. Door onze checklist af te vinken, weet je zeker dat je niets vergeet!

Lees meer

Blog

Waarom een betrouwbaar en solide datacenter jouw organisatie versterkt

De verhuizing van uw ICT-omgeving naar een datacenter is een enorme stap voor uw organisatie. Het kloppend hart van uw bedrijf plaatst u buiten de deur. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken. Zorg dat uw ICT-infrastructuur gehuisvest wordt bij een betrouwbare en solide Nederlandse organisatie.

Lees meer

Blog

Het belang van een betrokken en toegankelijk datacenter

In de keuze voor een datacenter staat in eerste gedachte persoonlijke service wellicht niet bovenaan uw eisenlijstje. Het huisvesten van ICT-systemen is een vrij anonieme en technische dienst. Maar hoewel u als bedrijf aan zet bent en veel van afstand regelt, is het een groot voordeel als u de beheerders van het datacenter kent en vertrouwt.

Lees meer

Blog

Waarom bereikbaarheid cruciaal is in de keuze voor jouw datacenter

Als u kiest voor een datacenter kijkt u misschien eerst naar de technische capaciteit en de specificaties van de ruimte. Natuurlijk: dat is belangrijk. Maar denkt u ook na over de ligging en bereikbaarheid? Kies voor een datacenter dat dichtbij is: niet alleen in ligging, maar ook in dienstverlening.

Lees meer

Interview

Datacenter met een gezicht: ITB2 Datacenters onderscheidt zich door betrokkenheid en korte lijnen

Al sinds de opkomst van datacenters in Nederland wordt Amsterdam als hét internetknooppunt gezien. De razendsnelle verbinding zorgt ervoor dat het merendeel van de internationale (tech)bedrijven zich concentreert rond deze hub. Voor hen zijn de latency en connectiviteit altijd doorslaggevende factoren geweest, maar zijn deze nog steeds zo relevant? En hoe zit dit voor regionale mkb’ers en lokale overheden?

Lees meer

Nieuwsbericht

De Stentor: Datacenters als onderdeel van de cruciale infrastructuur van Nederland

In de Stentor verscheen in maart een interessant artikel over datacenters als onderdeel van de cruciale infrastructuur van Nederland. In deze tijd zijn datacenters van cruciaal voor de miljoenen thuiswerkers. Lees hieronder het complete artikel in de Stentor.

Lees meer

E-book

Verhuizen naar een datacenter: wat komt erbij kijken?

U hebt besloten uw ICT-infrastructuur naar een datacenter te verhuizen. Een ingrijpende stap, waar veel bij komt kijken. Een goede voorbereiding verzekert u van een soepele overgang. Deze checklist is gebaseerd op onze jarenlange ervaring en voorkomt dat u tijdens het proces voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Nieuwsbericht

BNR’s Green Quest Award

Ons datacenter in Apeldoorn is officieel genomineerd voor de Green Quest Award. Presentator Harm Edens is sinds september vorig jaar in het wekelijkse BNR Nieuwsradioprogramma The Green Quest op zoek naar ‘duurzame doeners van BV Nederland’. Bedrijven met een bewezen succesvol duurzaam en innovatief project kunnen door de ‘duurzaamheidsspecialisten’ in het programma een ‘Green Quest Award’ worden toegekend.

Lees meer

Blog

Hoe koud moet een datacenter zijn?

“Pak je jas, we gaan naar het datacenter.” Een zin waar ruim tien jaar geleden niemand raar van opkeek. Ondertussen is het klimaat, waaronder dat in datacenters, hot topic. Het is een misverstand dat datacenters altijd frisjes moeten zijn. Maar hoe warm mogen ze worden, zonder de levensduur en beschikbaarheid van apparatuur negatief te beïnvloeden?

Lees meer

Blog

Hoe verschillen datacenters met tier-classificatie 1, 2, 3 en 4?

De mogelijkheid om beschikbaarheidsgaranties te verstrekken, is voor datacenters van cruciaal belang. Om te beoordelen of een datacenter hiertoe in staat is, wordt gekeken naar het tier-classificatiesysteem van The Uptime Institute.

Lees meer

Blog

Waarom steeds meer datacenters zich buiten Amsterdam vestigen

Al sinds de opkomst van datacenters in Nederland wordt Amsterdam als dé vestigingslocatie hiervoor gezien. Het hier aanwezige razendsnelle internetknooppunt zorgt ervoor dat het merendeel van de internationale (tech)bedrijven zich concentreert rond deze hub.

Lees meer

E-book

10 criteria waarop je moet letten bij de keuze voor een datacenter

Datacenters, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanwege hun moderne faciliteiten kunnen velen zich meten met de internationale toplocaties. Overweegt u uw hardware-omgeving te verhuizen naar een ander datacenter? Dan is de keuze reuze.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2 heeft veel technische kennis in huis, dat past goed bij Info Support

Info Support, een grote IT-dienstverlener uit Veenendaal, had voorheen verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik - op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren.

Lees meer

Klantverhaal

Cloud services provider Solid Partners kiest voor ITB2’s high-tech datacenter in Apeldoorn

Het management van Solid Partners, een landelijk opererende cloud- en virtualisatie services provider uit Deventer met een sterke aanwezigheid binnen retail en notariaat, zocht een datacenter aanbieder die op een centrale plek in Nederland - dichtbij huis - carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2’s NEN 7510 certificering helpt MediaFiler om SaaS applicatie internationaal binnen Zorg uit te rollen

MediaFiler, een in Apeldoorn gevestigd en internationaal opererend Media Asset Management platform, was op zoek naar een nieuwe colocatie partner – het liefst in de regio Apeldoorn. De eigen engineers kunnen in dat geval snel en gemakkelijk de IT infrastructuur beheren.

Lees meer