Nieuws & Kennis

Sorteer op type content:

Open dag

Nationale Datacenter Dag – Meld je aan!

Ben je benieuwd welke specifieke kwaliteiten deze organisaties in het colocatie datacenter terugvinden? Of wil je gewoon een keer de techniek achter de Cloud zien? Kom dan geheel vrijblijvend naar onze Open Datacenter Dag op dinsdag 9 november 2021.

Lees meer

Nieuwsbericht

Naast kooimoeren geeft ITB2 Datacenters nu ook verbindingen gratis weg.

De aangekondigde PoP van i4Networks is begin deze maand in ons datacenter Apeldoorn Gerealiseerd. Hiermee is het mogelijk geworden tegen scherpe tarieven en met Low Latency breedbandig te connecteren met alle datacenters in Nederland welke i4Networks met hun netwerk heeft ontsloten. Om dit te vieren geeft ITB2 Datacenters nu 15 verbindingen gratis weg. Kans maken? Lees dan verder.

Lees meer

Checklist

Checklist: De essentiële checklist voor de verhuizing van jouw datacenter

Je hebt besloten om jouw datacenter te verhuizen naar een nieuwe locatie. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt, want jouw ICT-infrastructuur is kritisch voor je organisatie. Door onze checklist af te vinken, weet je zeker dat je niets vergeet!

Lees meer

Blog

Waarom een betrouwbaar en solide datacenter jouw organisatie versterkt

De verhuizing van uw ICT-omgeving naar een datacenter is een enorme stap voor uw organisatie. Het kloppend hart van uw bedrijf plaatst u buiten de deur. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken. Zorg dat uw ICT-infrastructuur gehuisvest wordt bij een betrouwbare en solide Nederlandse organisatie.

Lees meer

Blog

ITB2 Datacenters dichter bij de ultieme score voor verlagen stroomverbruik

Ondanks onze datahonger, is het stroomverbruik van datacenters zelf al jaren constant. In deze blog leest u meer over hoe ITB2 Datacenters steeds dichter bij de ultieme score voor het verlangen van stroomverbruik komt en wat datacenters doen om hun energieconsumptie terug te dringen.

Lees meer

Blog

Het belang van een betrokken en toegankelijk datacenter

In de keuze voor een datacenter staat in eerste gedachte persoonlijke service wellicht niet bovenaan uw eisenlijstje. Het huisvesten van ICT-systemen is een vrij anonieme en technische dienst. Maar hoewel u als bedrijf aan zet bent en veel van afstand regelt, is het een groot voordeel als u de beheerders van het datacenter kent en vertrouwt.

Lees meer

Blog

Waarom bereikbaarheid cruciaal is in de keuze voor jouw datacenter

Als u kiest voor een datacenter kijkt u misschien eerst naar de technische capaciteit en de specificaties van de ruimte. Natuurlijk: dat is belangrijk. Maar denkt u ook na over de ligging en bereikbaarheid? Kies voor een datacenter dat dichtbij is: niet alleen in ligging, maar ook in dienstverlening.

Lees meer

Interview

Datacenter met een gezicht: ITB2 Datacenters onderscheidt zich door betrokkenheid en korte lijnen

Al sinds de opkomst van datacenters in Nederland wordt Amsterdam als hét internetknooppunt gezien. De razendsnelle verbinding zorgt ervoor dat het merendeel van de internationale (tech)bedrijven zich concentreert rond deze hub. Voor hen zijn de latency en connectiviteit altijd doorslaggevende factoren geweest, maar zijn deze nog steeds zo relevant? En hoe zit dit voor regionale mkb’ers en lokale overheden?

Lees meer

Nieuwsbericht

De Stentor: Datacenters als onderdeel van de cruciale infrastructuur van Nederland

In de Stentor verscheen in maart een interessant artikel over datacenters als onderdeel van de cruciale infrastructuur van Nederland. In deze tijd zijn datacenters van cruciaal voor de miljoenen thuiswerkers. Lees hieronder het complete artikel in de Stentor.

Lees meer

E-book

Verhuizen naar een datacenter: wat komt erbij kijken?

U hebt besloten uw ICT-infrastructuur naar een datacenter te verhuizen. Een ingrijpende stap, waar veel bij komt kijken. Een goede voorbereiding verzekert u van een soepele overgang. Deze checklist is gebaseerd op onze jarenlange ervaring en voorkomt dat u tijdens het proces voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Nieuwsbericht

BNR’s Green Quest Award

Ons datacenter in Apeldoorn is officieel genomineerd voor de Green Quest Award. Presentator Harm Edens is sinds september vorig jaar in het wekelijkse BNR Nieuwsradioprogramma The Green Quest op zoek naar ‘duurzame doeners van BV Nederland’. Bedrijven met een bewezen succesvol duurzaam en innovatief project kunnen door de ‘duurzaamheidsspecialisten’ in het programma een ‘Green Quest Award’ worden toegekend.

Lees meer

Blog

Hoe koud moet een datacenter zijn?

“Pak je jas, we gaan naar het datacenter.” Een zin waar ruim tien jaar geleden niemand raar van opkeek. Ondertussen is het klimaat, waaronder dat in datacenters, hot topic. Het is een misverstand dat datacenters altijd frisjes moeten zijn. Maar hoe warm mogen ze worden, zonder de levensduur en beschikbaarheid van apparatuur negatief te beïnvloeden?

Lees meer

Blog

Hoe verschillen datacenters met tier-classificatie 1, 2, 3 en 4?

De mogelijkheid om beschikbaarheidsgaranties te verstrekken, is voor datacenters van cruciaal belang. Om te beoordelen of een datacenter hiertoe in staat is, wordt gekeken naar het tier-classificatiesysteem van The Uptime Institute.

Lees meer

Blog

Waarom steeds meer datacenters zich buiten Amsterdam vestigen

Al sinds de opkomst van datacenters in Nederland wordt Amsterdam als hét internetknooppunt gezien. De razendsnelle verbinding zorgt ervoor dat het merendeel van de internationale (tech)bedrijven zich concentreert rond deze hub. Voor hen zijn de latency en connectiviteit altijd doorslaggevende factoren geweest, maar zijn deze nog steeds zo relevant? En hoe zit dit voor regionale mkb’ers en lokale overheden?

Lees meer

E-book

10 criteria waarop je moet letten bij de keuze voor een datacenter

Datacenters, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanwege hun moderne faciliteiten kunnen velen zich meten met de internationale toplocaties. Overweegt u uw hardware-omgeving te verhuizen naar een ander datacenter? Dan is de keuze reuze.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2 heeft veel technische kennis in huis, dat past goed bij Info Support

Info Support, een grote IT-dienstverlener uit Veenendaal, had voorheen verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik - op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren.

Lees meer

Klantverhaal

Cloud services provider Solid Partners kiest voor ITB2’s high-tech datacenter in Apeldoorn

Het management van Solid Partners, een landelijk opererende cloud- en virtualisatie services provider uit Deventer met een sterke aanwezigheid binnen retail en notariaat, zocht een datacenter aanbieder die op een centrale plek in Nederland - dichtbij huis - carrier-neutrale colocatie diensten kon bieden.

Lees meer

Klantverhaal

ITB2’s NEN 7510 certificering helpt MediaFiler om SaaS applicatie internationaal binnen Zorg uit te rollen

MediaFiler, een in Apeldoorn gevestigd en internationaal opererend Media Asset Management platform, was op zoek naar een nieuwe colocatie partner – het liefst in de regio Apeldoorn. De eigen engineers kunnen in dat geval snel en gemakkelijk de IT infrastructuur beheren.

Lees meer