Klantverhaal Mediafiler

ITB2's NEN 7510 certificering helpt MediaFiler om SaaS applicatie internationaal binnen Zorg uit te rollen

MediaFiler, een in Apeldoorn gevestigd en internationaal opererend Media Asset Management platform, was op zoek naar een nieuwe colocatie partner – het liefst in de regio Apeldoorn. De eigen engineers kunnen in dat geval snel en gemakkelijk de IT infrastructuur beheren. De keuze viel op ITB2 Datacenters vanwege de NEN 7510 certificering, een certificering die zorginstellingen tegenwoordig als voorwaarde stellen.

“Ziekenhuizen en andere instellingen binnen de gezondheidszorg vragen erom, om NEN 7510,” zegt Berry Uilkema, CEO van MediaFiler, een bedrijf met klanten zoals VUmc, AMC, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum. “Naast basiscertificeringen zoals ISO 9001 en 27001, vinden deze zorginstellingen het belangrijk dat het datacenter waarin onze beeldbank is gehuisvest NEN 7510 compliant is.”

“Omdat wij op zoek waren naar een nieuwe colocatie partner, ben ik online gaan kijken naar een Tier 3 colocatie aanbieder met een uitwijklocatie die in het bezit is van de NEN 7510 certificering,” zegt Uilkema. “Ook energie-efficiëntie was een belangrijke eis van ons. ITB2 blijkt een van de weinige datacenters in Nederland die aan de NEN 7510 normering voldoet, terwijl zij energiezuinig opereren en tevens aan alle andere criteria tegemoetkomen. Het biedt ons de mogelijkheid om de kwaliteit van onze dienstverlening binnen de zorgsector nog beter te garanderen, en onze speciaal voor de Zorg ontwikkelde versie van de applicatie internationaal verder uit te rollen.”

Over het SaaS platform
MediaFiler is een Software-as-a-Service (SaaS) platform waarmee organisaties al hun mediabestanden gecentraliseerd kunnen opslaan, doorzoeken en managen. Van oudsher staat een dergelijk platform bekend als een beeldbank, inmiddels wordt het ook wel een ‘Media Asset Management’ platform genoemd. De soorten media die opgeslagen en doorzocht kunnen worden, lopen uiteen van foto’s en video’s tot aan pdf-bestanden en documenten met huisstijlen.

MediaFiler is gevestigd in Apeldoorn en bedient een internationaal klantenportfolio.
De softwareoplossing van MediaFiler is oorspronkelijk ontwikkeld voor Theologische Universiteit Kampen en Princeton University in de Verenigde Staten, om hun onderzoeksgegevens via een online platform te kunnen opslaan en doorzoekbaar te maken. MediaFiler heeft de software vervolgens doorontwikkeld en geschikt gemaakt voor een brede groep klanten. MediaFiler biedt zowel maatwerk als enkele branchegerichte oplossingen, waaronder Media Asset Management platformen voor Zorg, Onderwijs en MarCom.

Beveiliging datacenter Apeldoorn
De basis IT infrastructuur van MediaFiler is ondergebracht in het streng beveiligde datacenter van ITB2 in Apeldoorn. Daarbij gaat het onder andere om servers en netwerkapparatuur, welke in eigen beheer door engineers van MediaFiler worden geïnstalleerd en onderhouden. Het datacenter van ITB2 in Deventer, op 14 kilometer afstand van het datacenter in Apeldoorn, wordt als uitwijklocatie gebruikt. Met dit datacenter ontwerp inclusief off-site back-up is MediaFiler in staat om maximale redundantie te creëren en de IT infrastructuur ononderbroken te laten doordraaien in geval van calamiteiten.

De beslissing van MediaFiler om een colocatie datacenter leverancier dichtbij huis te nemen, is een bewuste keuze. Voor verschillende Nederlandse overheidsklanten van MediaFiler is het namelijk belangrijk om te weten waar hun data staat. Uilkema: “Op deze manier weten zij precies onder welke wetgeving het valt, voor een recent toegevoegde overheidsorganisatie was dat zelfs een keiharde eis.”

“Door het platform op Nederlandse bodem met eigen engineers continue te fine-tunen en onze performance zo hoog mogelijk te houden, kunnen wij ons bovendien in de markt onderscheiden,” zegt Uilkema. “Het platform is daardoor bijzonder snel. Wanneer wij echter voor een datacenter in Amsterdam zouden kiezen, dan ben je eerst een uur tijd kwijt aan reizen.”

De datacenters van ITB2 bevinden zich dichtbij het hoofdkantoor van MediaFiler in Apeldoorn, waardoor hun engineers snel ter plaatse kunnen zijn. “In het datacenter moeten onze engineers ook snel en gemakkelijk zichzelf toegang kunnen verschaffen tot onze servers en de netwerkomgeving. Dat vergemakkelijkt hun werkzaamheden. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is streng beveiligd, met biometrische scanners en weging in de toegangsconsoles. De beveiliging is helemaal top, en toch is het zeer toegankelijk. De procedures zijn gemakkelijk te doorlopen.

Connectiviteit Europa
Een kwalitatief goede internationale connectiviteit was een belangrijke voorwaarde voor MediaFiler om met ITB2 Datacenters in zee te gaan. Het Media Asset Management platform bedient namelijk veel internationale klanten, in Europa maar ook erbuiten waaronder Midden- en Zuid-Amerika.

In Nederland heeft MediaFiler behalve ziekenhuizen ook Wolters Kluwer, NTR, Eneco en Bayer in het klantenportfolio, alsook Universiteit Twente, Provincie Flevoland en Gemeente Eindhoven. In Italië behoort Endesa Energía – een grote energiemaatschappij – tot de klantenkring, terwijl MediaFiler in Spanje en Duitsland onder andere RTV Espagne en Landschaftsverband Rheinland bedient.

“De beschikbare connectiviteit wereldwijd en de snelheid en stabiliteit van de internetverbinding, waren belangrijke voorwaarden om onze IT infrastructuur in de datacenters van ITB2 onder te brengen,” zegt Uilkema. “Bij ITB2 hebben we een dedicated internetverbinding kunnen inrichten en de snelheid daarvan is subliem. Om de totale performance van onze SaaS oplossing te kunnen garanderen, doen we het beheer van de servers zelf. Het overall resultaat qua snelheid en stabiliteit bij ITB2 is geweldig.”

Tot slot biedt de datacenter omgeving van ITB2 tevens energie-efficiëntie, iets waar de verschillende overheidsklanten van MediaFiler eveneens hoge eisen aan stellen. Het datacenter in Apeldoorn heeft een gecalculeerde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,07, wat zeer energiezuinig is. Daarnaast maakt het datacenter voor 100 procent gebruik van windenergie – WaarborgWind van leverancier Scholt Energy, welke is voorzien van een Milieukeur certificering.

Klantvraag
• Colocatie datacenter in de regio Apeldoorn
• NEN 7510 certificering (zorgsector)
• Strenge beveiliging
• Kwalitatief goede en stabiele internationale connectiviteitsopties
• Gemakkelijk toegankelijk voor engineers
• Mogelijkheid voor uitwijklocatie / back-up
• Energie-efficiënte datacenter omgeving

De oplossing van ITB2 Datacenters
ITB2 biedt MediaFiler colocatie rackspace in zijn award-winnende datacenter in Apeldoorn. De NEN 7510 certificering zorgt ervoor dat MediaFiler zijn SaaS applicatie binnen de zorg verder kan uitrollen en de dienstverlening voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen kan garanderen. Afgesloten aisle containment systemen zorgen ervoor dat koude en warme luchtstromen op zeer energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden. Internationale connectiviteit in het datacenter biedt MediaFiler de mogelijkheid om zijn klanten wereldwijd dezelfde performance te bieden. Het datacenter van ITB2 in Deventer wordt door MediaFiler gebruikt als uitwijklocatie, waardoor de oplossing maximaal redundant is uitgevoerd.

www.mediafiler.nl

Terug naar overzicht
Deel dit artikel: