Klantverhaal Info Support

ITB2 heeft veel technische kennis in huis, dat past goed bij Info Support

Info Support, een grote IT-dienstverlener uit Veenendaal, had voorheen verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik – op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten echter graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren. Na tien regionale partijen in overweging te hebben genomen, koos Info Support voor het energie-efficiënte datacenter van ITB2 in Apeldoorn.

Info Support is een kennisintensieve IT-dienstverlener, met wekelijkse kennissessies voor het personeel en veel technische medewerkers; ongeveer 80 procent van hun mensen houdt zich bezig met applicatieontwikkeling, -beheer, -onderhoud en -management. Ze gingen dan ook  automatisch op zoek naar een datacenter partner die bij Info Support past; een partij die eveneens sterk technisch onderlegd is. ITB2 is zo’n bedrijf. Zelfs het management van ITB2 heeft veel technische kennis in huis. Daarnaast zijn de lijnen bij ITB2 kort, iets wat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.

De organisatie
Info Support is een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat, met meer dan 400 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van Info Support is gevestigd in Veenendaal, met een nevenvestiging in Mechelen in België. Het paradepaardje van de organisatie is het in-huis ontworpen Application Lifecycle Management (ALM) platform, genaamd Endeavour. Deze innovatieve software-ontwikkelstraat wordt zowel door de eigen ontwikkelaars van Info Support als door ontwikkelaars van klantorganisaties gebruikt voor uiteenlopende klantprojecten.

Stretched datacenter model
Info Support heeft het datacenter van ITB2 in Apeldoorn uitgekozen om haar ‘Stretched Datacenter’ model onder te brengen. De datacenter infrastructuur van ITB2 vormt nu, tezamen met een reeds in gebruik zijnde infrastructuur bij BIT in Ede, de basis voor één virtueel en redundant datacenter met hoge uptime. Info Support heeft het aantal datacenters hiermee teruggebracht van vijf naar twee locaties.

Alle IT infrastructuur voor de klanten van Info Support, met een veelheid aan virtuele servers, is binnen het nieuwe datacenter concept ondergebracht in dit virtuele datacenter. Een dark fiber ring met redundant uitgevoerde glasvezelverbindingen tussen de datacenters in Apeldoorn en Ede, biedt Info Support de gewenste connectiviteit met hoge uptime garanties.

De afstand tussen het Apeldoornse datacenter van ITB2 en datacenter BIT in Ede is minder dan 60 kilometer. Dit maakt de twee locaties zeer geschikt voor huisvesting van het Stretched Datacenter concept van Info Support. De klant-specifieke fibers voor het redundante netwerk van Info Support zijn in de twee meet-me-rooms van ITB2 in Apeldoorn binnengebracht; zowel aan de oost- als westzijde van het datacenter is Info Support’s netwerk ontsloten. Omdat Info Support de verbindingen zelf belicht, is er nauwelijks sprake van latency tussen de datacenters. Hierdoor lijkt het alsof de twee datacenters vlak naast elkaar staan, terwijl er genoeg afstand is voor een maximale redundantie van de datacenter omgeving.

Nederlandse colocatie partner, boven NAP
Connectiviteit, security, systeemredundantie, (high-density) stroomvoorziening, schaalbaarheid en energie-efficiëntie waren vooraf prominente eisen die door Info Support aan de nieuw te kiezen aanbieder van Colocatie-/Housing diensten werden gesteld. Een andere belangrijke eis was dat het nieuwe datacenter te bereizen moest zijn vanuit Veenendaal en boven NAP moest liggen. Daarnaast moest de nieuwe datacenter partner een Nederlands bedrijf zijn, om er zeker van te zijn dat de data van klanten op Nederlands grondgebied zou blijven.

Het datacenter van ITB2 kon voldoen aan  alle kwaliteiten die op de wensen lijst van Info Support stonden. Het pand ligt boven NAP en de security maatregelen zijn zeer uitgebreid – met onder andere biometrie. Ook de ligging is perfect, met veel vrije ruimte eromheen. Bovendien is het datacenter super-clean. De klanten van Info Support vinden het tevens van belang dat het datacenter NEN 7510 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd is, maar het belangrijkste is toch wel dat er een goede klik is tussen de directies van Info Support en ITB2.

Cloud dienstverlening

De uitrol van het Stretched Datacenter model betekent dat de beschikbaarheid en de performance van ‘de virtuele en cloud dienstverlening van Info Support aanzienlijk wordt verhoogd. Alle lagen van de dienstverlening van Info Support zijn in het Stretched Datacenter concept met elkaar verbonden – de virtuele machines, de internet connectiviteit, de security-laag, tot en met de Productie LAN en Management LAN. Een back-up kan dan instant plaatsvinden. Voor klanten betekent het concreet dat Info Support de allerhoogste SLA voor hen kunnen waarborgen, met uptime-garanties van wel 99,9 procent.”

Info Support heeft onder andere blade server technologie in de racks bij ITB2 ondergebracht. Niet alleen op datacenter niveau heeft er consolidatie plaatsgevonden, ook op het niveau van de IT-infrastructuur binnen de racks is maximale efficiëntie aangebracht. De energiedichtheid van blade server technologie is hoog, maar het totale energieverbruik is hierdoor laag. Energiezuinigheid is belangrijk voor Info Support en we stellen hierin ook hoge eisen aan de datacenter partner. ITB2, met een PUE van minder dan 1,1 voldoet hiermee ruimschoots aan de gestelde hoge eisen. Een dergelijke energiezuinigheid vind je bijna nergens.

Klantvraag
• Energie-efficiënt colocatie datacenter t.b.v. Stretched Datacenter model
• Ligging: boven NAP
• Locatie: Midden Nederland, buiten Randstad
• Gelijkgestemde colocatie partner met technische kwaliteiten
• Enterprise-niveau beveiliging
• High-density stroomvoorziening
• Schaalbare capaciteit colocatie en stroom
• NEN 7510 en ISO/IEC 27001 gecertificeerd

De oplossing van ITB2 Datacenters
ITB2 levert aan Info Support modulair in te richten racks met high-density stroomvoorziening in het energie-efficiënte (gecalculeerde PUE = 1,07) en streng beveiligde (o.a. gebruik biometrie) datacenter van ITB2 in Apeldoorn. De racks met de fysieke IT-infrastructuur van Info Support worden ondergebracht in afgesloten Cold Corridors®, waarbij koude en warme luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden. De colocatie capaciteit en de stroomvoorziening zijn sterk schaalbaar, waardoor Info Support de garantie heeft dat deze datacenter infrastructuur in de toekomst met de eigen IT infrastructuur kan meegroeien.

Terug naar overzicht
Deel dit artikel: