Blog

Waarom een betrouwbaar en solide datacenter jouw organisatie versterkt

De verhuizing van jouw ICT-omgeving naar een datacenter is een enorme stap voor jouw organisatie. Het kloppend hart van jouw bedrijf plaatst je buiten de deur. Het is daarom belangrijk om de juiste keuze te maken. Zorg dat jouw ICT-infrastructuur gehuisvest wordt bij een betrouwbare en solide Nederlandse organisatie.

Kies dus voor een datacenter met hoogwaardige facilitaire technieken. Een bedrijf dat zijn afspraken nakomt. Waar je niet ineens voor een dichte deur komt te staan. In deze blog gaan we in op het belang van een betrouwbaar datacenter voor jouw organisatie.

Kies een datacenter met solide techniek

Het beheer van een datacenter is een hoog-specialistisch vak, dat door experts moet worden uitgevoerd. Het is niet zomaar een ruimte of vloer: de zalen van een datacenter moeten voldoen aan strenge eisen. Je wil er van verzekerd zijn dat de fysieke veiligheid goed geregeld is, dat een eventuele discontinuïteit van de stroomvoorziening kan worden opgevangen en ook de verbindingen dienen altijd beschikbaar te zijn. Maar misschien nog wel belangrijker is de klimaatcontrole, temperatuur en luchtvochtigheid zijn cruciaal voor de continuïteit. Als de ruimte niet voortdurend gekoeld wordt, liggen de systemen binnen de kortste keren plat. Zorg dat jouw datacenter voldoende rekening houdt met alle voorwaarden. Verzeker je ervan dat beheerders beschikken over deze brede expertise.

Een betrouwbaar datacenter denkt altijd met je mee

Het kiezen van ICT-huisvesting betekent dat je jouw ICT systemen buiten de deur plaatst, en dat voelt misschien wel als ‘buiten jouw directe invloedsfeer’. Dat is niet zomaar een besluit. Het is daarom belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare partij, waar je te allen tijde op kunt rekenen. Van een datacenter mag je niet alleen solide facilitaire techniek verwachten, maar ook betrokken beheerders die met je meedenken. Er kan van alles gebeuren, en dan is fijn dat er écht meerwaarde geboden wordt. Bijvoorbeeld met aanvullende, technische dienstverlening: door even op jouw scherm mee te kijken, of een tijdelijke verbinding ter beschikking te stellen.

In dergelijke situaties wil je niet eerst een formulier invullen of te maken krijgen met bureaucratische rompslomp. Snelheid is dan geboden. Je wil dat het datacenter een oplossing zoekt en rekening houdt met jouw persoonlijke situatie. Door de keuze te maken voor een solide en betrouwbaar datacenter, geef je de ICT-huisvesting zorgeloos uit handen. Jouw business draait door.

ITB2 Datacenters weet hoe belangrijk de continuïteit van jouw ICT-omgeving is voor jouw organisatie. Daarom beschikt het bedrijf over hoogwaardige datacenters, welke voldoen aan de hoogste fysieke en technische eisen. Maar ook de betrouwbare dienstverlening staat bij ITB2 Datacenters hoog in het vaandel. De organisatie is betrokken en hecht veel waarde aan persoonlijke service. Meer weten over de diensten van ITB2 Datacenters? Neem contact op met Niels Hensen of download ons e-book: ‘10 criteria waarop je moet letten bij de keuze voor een datacenter’.

Terug naar overzicht
Deel dit artikel:

Download het e-book