Blog

Waarom bereikbaarheid cruciaal is in de keuze voor uw datacenter

Als je kiest voor een datacenter kijk je misschien eerst naar de technische capaciteit en de specificaties van de ruimte. Natuurlijk: dat is belangrijk. Maar denk je ook na over de ligging en bereikbaarheid? Kies voor een datacenter dat dichtbij is: niet alleen in ligging, maar ook in dienstverlening. Zodat er altijd iemand voor je klaar staat en jij in noodgevallen snel ter plaatse bent.

Je vraagt zich misschien af waarom het belangrijk is dat jouw datacenter bereikbaar is. De netwerkverbindingen worden steeds sneller en tegenwoordig is praktisch alle configuratie van afstand te regelen. Inderdaad, in de meeste gevallen is het niet nodig fysiek bij jouw systemen aanwezig te zijn. Maar wat als een calamiteit plaatsvindt, je haast hebt en handen bij de machines vereist zijn? Vroeg of laat moet iemand bij de apparatuur staan.

Bereikbaarheid betekent dichtbij en service-gericht

Bereikbaarheid gaat in de eerste plaats om de juiste dienstverlening. Het is prettig dat altijd een beheerder ter plaatse is om een machine aan te zetten, een stekker in te pluggen of mee te kijken in het systeem. Zo’n hands and brains on site-service klinkt logisch, maar dat is het lang niet altijd. Als je bij een datacenter slechts de huisvesting afneemt, is bij servicevragen of in noodgevallen jouw ICT-team aan zet. Ook bij simpele handelingen.

De fysieke bereikbaarheid is een tweede, belangrijke factor in de keuze voor een datacenter. Niet alles is immers van afstand te regelen en in te stellen. De beheerders van een datacenter hebben technische kennis, maar voor geavanceerde configuratie wil je jouw technische man snel ter plaatse hebben.

Dat is alleen te bewerkstelligen met een datacenter waar je snel naartoe rijdt. Bereikbaarheid is niet alleen uit te drukken in kilometers maar ook in reistijd.

Soms lijkt Amsterdam een logische optie. Maar als je de bereikbaarheid in ogenschouw neemt is dat misschien niet zo – helemaal als jouw kantoor niet in de hoofdstad staat of medewerkers niet in de buurt wonen. Voor een bezoek aan het datacenter wil je niet eeuwig in de file staan voor je ter plaatse bent.

Bereikbaarheid betekent continuïteit

De van oorsprong klustering van datacenters in de regio Amsterdam is achterhaald. Nederland kent een zeer hoogwaardige glasvezel infrastructuur waarmee iedere uithoek van Nederland in milliseconden bereikbaar is. Het is om diverse redenen veel logischer om datacenters over het land te verdelen. Daarnaast kan een datacenter in Groningen, Apeldoorn of Eindhoven veel centraler en filevrij te bereiken zijn vanaf jouw locatie.

ITB2 Datacenters bevindt zich op een centraal gelegen plek in Nederland. Je rijdt over de snelweg filevrij naar Apeldoorn toe, en bent in noodgevallen snel ter plaatse. ITB2 Datacenters vindt bereikbaarheid net zo belangrijk als jij. Daarom zijn de medewerkers van onze datacenters elk moment van de dag bereikbaar. In een blogreeks gaan we iedere week in op belangrijke thema’s. Lees hier over het belang van een betrokken en toegankelijk datacenter.

Terug naar overzicht
Deel dit artikel:
Datacenter-bereikbaarheid-Apeldoorn

Kunnen wij jou helpen?

Voornaam*
Achternaam*
Tel. nummer
Vraag en/of opmerking