Oplossingen

Veilig samenwerken in het Datacenter

Cloud computing biedt een van de meest effectieve IT infrastructuren om de prestaties van een team te optimaliseren. Via cloud omgevingen kunnen jouw medewerkers gemakkelijk en tegen beperkte initiële kosten gegevens delen en laagdrempelig samenwerken om gezamenlijke projecten te voltooien.

Buitendienstmedewerkers kunnen via cloud infrastructuur ook eenvoudig real-time gegevens en updates delen met medewerkers die op kantoor aan het werk zijn. Daarnaast maakt cloud het mogelijk om dubbele of repetitieve taken te elimineren. Kortom, middels cloud infrastructuur ben je doorgaans in staat om de efficiëntie en productiviteit van jouw organisatie te verhogen.

Hybride cloud

Een volledige overgang naar cloud is evenwel niet voor iedere bedrijfsvoering interessant, ook kostentechnisch niet. Legacy ICT systemen en bedrijfs-kritische applicaties kunnen je bijvoorbeeld ertoe bewegen om een deel van de ICT omgeving on-site te houden. Veel bedrijven kiezen daarom voor een hybride cloud omgeving, waarbij colocatie en cloud-gebaseerde SaaS applicaties in een gemengde ICT infrastructuur worden gebruikt.

Een strenge beveiliging van het datacenter en een hoge beveiligingsgraad voor jouw externe verbindingen en cross-connects, vormt de basis voor jouw hybride cloud omgeving. Tegelijkertijd moet het datacenter een open platform bieden waar je als colocatie klant de optie hebt om laagdrempelig met anderen samen te werken. In de datacenters van ITB2 is dat professioneel geregeld.

ICT-management voordelen bij ITB2 Datacenters

Data hub: colocatie inclusief beveiligde cloud-connect opties
Klantkoppelingen: colocatie cross-connects beschikbaar
Hoogste beveiligingsgraad: multiple beveiligingszones, camerabewaking, organisatorische functiescheiding bouwkundig ondersteund, circle-locks met biometrie, code-slot racks
Garanties informatiebeveiliging: ISO27001:2013 en NEN7510-2017 certificering
Laagdrempelige samenwerking: ITB2 als bedrijfsverzamelgebouw – koffiecorner, kantoorruimte voor klanten

Onze klanten